Sportkookboek Goud op je bord deel 2 gelanceerd!

Home / Geen categorie / Sportkookboek Goud op je bord deel 2 gelanceerd!

Sportkookboek Goud op je bord deel 2 gelanceerd!

Op maandag 9 oktober is op Sportcentrum Papendal het eerste exemplaar van het boek Goud op je bord deel 2: voor iedereen die van sport en lekker eten houdt overhandigd aan Pieter van den Hoogenband. In aanwezigheid van diverse betrokken topsporters en genodigden, werd het belang van voeding en sport nog eens onderstreept.

“Mijn favoriete recept is de Groene quinoasalade met kip, mango en avocado van Epke Zonderland”, aldus Pieter van den Hoogenband. https://youtu.be/2tRVNBMYrcg

De bijdragen van de topsporters zijn de rode draad in het boek. Zij weten als geen ander hoe belangrijk goede voeding is om een topprestatie te kunnen leveren en delen hun favoriete gerecht. ‘Eten moet vooral lekker zijn’, stralen ze allemaal uit. Het op orde hebben van alle details die nodig zijn om de top te bereiken en daar te blijven, zijn van cruciaal belang.

“Heel veel mensen leggen zichzelf op wat ze vooral niet mogen eten. Maar als jij een jonge voetballer bent en je eet soms een broodje kroket, dan is dat niet zo’n probleem. Ik weet nu dat het veel belangrijker is wat je wel eet. Dat je die stoffen binnenkrijgt die je nodig hebt om maximaal te kunnen presteren” aldus Dirk Kuyt in het boek.

Interviews topsporters
Naast de recepten in Goud op je bord deel 2, delen topsporters hun verhaal en favoriete recept:  Celeste Plak, Marit Bouwmeester, Anna Jochemsen, Epke Zonderland, Dirk Kuijt, Niek en Justin Kimmann, Frank de Wit, Churandy Martina, Mayon Kuipers en Freek van der Wart, Bas Slungers, Ferry Weertman, Mariska Beijer en coach Gertjan van der Linden.

Verantwoord en lekker eten
Goud op je bord deel 2 bevat tientallen recepten van verantwoorde, lekkere en eenvoudig te bereiden gerechten, die zijn onderverdeeld in ontbijt- en lunchgerechten, tussendoortjes en hoofdmaaltijden voor alle seizoenen. Bij alle gerechten staan prachtige foto’s, die direct na het koken zijn gemaakt en dus optimaal als voorbeeld dienen. Daarnaast is de voedingswaarde per gerecht berekend.

Over de auteurs
Erik te Velthuis is manager/chef-kok van het Topsportrestaurant op Sportcentrum Papendal. Zijn grote passie is om al het goede in topsportvoeding naar boven te halen. De opgedane kennis vertaalt hij naar innovatie in voeding en kennisoverdracht. Zo kan hij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van voeding met een functie.

Brenda Frunt is een gedreven (sport)voedingscoach en eigenaresse van de voedingsacademie, een organisatie met meerdere praktijken in het land. Brenda adviseert (top)sporters over de ongekende mogelijkheden die voeding biedt om hun prestaties te verhogen.
De combinatie ‘sportkok’ en sportdiëtist maakt dit boek uniek. Het hoort bij iedere sporter op het aanrecht te staan!

GOUDEN BOX
Om de beleving van Goud op je bord deel 2 te completeren, is voor het eerst ook verkrijgbaar de GOUDEN BOX met daarin niet alleen het nieuwe boek maar ook diverse mooie ingrediënten die gebruikt kunnen worden bij het bereiden van de gerechten. Denk bijvoorbeeld aan in Nederland geteelde lupinebonen, quinoa en granola.

GOUD OP JE BORD – deel 2
Voor iedereen die van sport en lekker eten houdt
ISBN 978-90-5472-395-0
GOUDEN BOX
Arko Sports Media
Sportsmedia.nl
Verkoopprijs boek € 24,95
Verkoopprijs box € 39,95

Voor meer informatie graag contact met Marleen Kessel, Arko Sports Media
tel. 030-707 30 00 of marleen.kessel@sportsmedia.nl. Aanvullende foto’s en video’s beschikbaar.