Wat we doen

Van persoonlijke (sport)voedingsadviezen tot lezingen en kookclinics binnen sportverenigingen en het bedrijfsleven

De diëtisten van de voedingsacademie geven professioneel advies op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot ziekte en gezondheid. De nadruk wordt gelegd op een combinatie van voeding, beweging, ontspanning en leefstijl.

Brenda geeft als sportdiëtist een op maat gemaakt voedingsplan afgestemd op de trainingen en de leefstijl van (top)sporter.

De praktijklocaties zijn Zorgplaza Waalwijk, Gezondheidscentrum Berlicum, SportMedisch Centrum Tilburg en Topsupport in Eindhoven.

Wij geven daarnaast workshops, kookclinics en lezingen op het gebied van  gezonde (sport)voeding binnen sportverenigingen, bedrijven en gezondheidscentra’s.

Het kookboek Goud op je bord en de gezonde energiereep Goud in je hand zijn door Brenda op de markt gebracht.

Voeding- en dieetadvies

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.” Hippocrates

Wilt u gezonder eten? Of heeft uw arts u aangeraden om een dieet te volgen? Als specialist op het gebied van voeding en dieet geeft een diëtist u een persoonlijk advies afgestemd op uw situatie. Wilt u weten wat een diëtist is en wat hij of zij doet? Maak dan kennis met de achtergrond en werkzaamheden van een diëtist.

Voeding en persoonlijke behoefte
Voeding hebben we nodig voor alle bezigheden over de dag. Maar ook als u stil ligt heeft uw lichaam voedingsstoffen nodig. Soms eten we omdat we trek hebben, soms voor de gezelligheid. Maar ook verdriet of boosheid kan tot (over) eten leiden. Ieder individu is uniek en heeft zijn of haar eigen voedingsbehoeften, gewoonten en wensen.

Een persoon met een beroep als bouwvakker heeft een ander voedingspatroon en energieverbruik dan een persoon met een beroep als vrachtwagenchauffeur. Een (top) sporter heeft andere voedingsbehoefte dan iemand die 1 keer per week tennist. Ook bij ziektes kan de voedingsbehoefte enorm wisselen of veranderen.

Doelen bereiken
Voeding, beweging, gezondheid en gedrag zijn allen van invloed op het gewichtsverloop en het welbevinden van ieder persoon. Voor ons is het een grote uitdaging om u te helpen uw doelen te bereiken.

Sportvoedingsadvies

‘Een goede voeding garandeert geen topprestaties, maar zonder een goede voeding zal een optimale prestatie onbereikbaar blijven’

Gespecialiseerd in voeding & sport
Voeding en sport horen bij elkaar. Een goede voeding helpt je beter te presteren en zorgt voor een sneller herstel. Brenda is als sportdiëtist gespecialiseerd in voeding bij sport.

Advies op maat
Als sportdiëtist maakt Brenda een individueel voedingsplan; een voedingsplan dat is aangepast aan jouw leefstijl, trainingen, doelen en voorkeuren. Er wordt gekeken naar je trainingsschema, de duur en de intensiteit van de trainingen en de tijden waarop getraind wordt. Iedere sport stelt andere voedingseisen.

Ook wordt er gekeken naar het gewenste lichaamsgewicht. En, niet onbelangrijk, er wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke smaak en voorkeuren. Eten moet vooral ook lekker zijn!

Antwoorden op vragen als: “Drink ik genoeg?”, “Wat is het beste om te drinken?, “Bevat mijn voeding voldoende voedingsstoffen?” of “Moet ik wel of niet eten voor het sporten?” en nog veel meer, kunnen worden beantwoord!

Gezond presteren in het bedrijfsleven

Door de juiste producten, een hogere productie op de werkvloer!

Bent u het eens met de opvatting dat presteren gepaard gaat met een gezonde leefstijl? En dat bewustwording hierin centraal staat? Wist u dat 10% van het productiviteitsverlies, dat te wijten is aan ziekteverzuim, wordt veroorzaakt door overgewicht?

de voedingsacademie biedt bedrijven de mogelijkheid een diëtist in huis te halen. Dit vergemakkelijkt de weg naar de diëtist voor de werknemer. De diëtist analyseert het eetgedrag van de werknemer en stelt een persoonlijk voedingsschema op.

Dit kan uiteindelijk resulteren in gezondere medewerkers, waardoor er minder ziekteverzuim zal optreden en dus minder productiviteitsverlies optreedt. Deze gezondheidswinst leidt dus niet alleen tot betere gezondheid en prestaties van het individu, maar tevens voor de organisatie als geheel.

De diëtistes van de voedingsacademie geven naast individuele voedingsadviezen ook groepsvoorlichtingen over gezonde voeding in de vorm van workshops, kookclinics en adviezen omtrent gezonde bedrijfskantines.

Goud op je bord

Hoe kun je lekker en toch gezond koken? Is het mogelijk verantwoord te eten zonder daarvoor uren in de keuken te staan? Kun je iets speciaals bereiden als je voor de ingrediënten niet eerst de hele stad af wilt reizen? En kan de voeding bijdragen aan een topprestatie? Jazeker! Dat bewijzen de sportieve kookboeken Goud op je bord deel 1 en deel 2.

De sportkookboeken zijn geschreven door Brenda als sportdiëtist en Erik te Velthuis als dé sportkok van Nederland. Erik is werkzaam als keukenmanager en topsportkok in het sportrestaurant op Papendal. Samen hebben zij hun kennis over sportvoeding praktisch vertaald in de mooie boeken. De recepten zijn snel en gemakkelijk te maken zonder al te veel ingrediënten. Daarnaast staan ook de favoriete gerechten van bekende topsporters met een interview in de boeken.

Goud op je bord deel 1 is al meer dan zes jaar een succes met meer dan 15.000 verkochten exemplaren! Deel 2 is in oktober 2017 uitgebracht.

Goud in je hand

Dé reep met een verhaal
De productie, verpakking en logistiek wordt geheel gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit maakt de reep tot een maatschappelijk verantwoord en uniek product.

Èchte voeding voor een goede gezondheid
Goud in je hand is een voedingsreep in plaats van een snoepreep . Een tussendoortje voor een lang verzadigd gevoel. De bloedsuikerspiegel blijft mooi stabiel in tegenstelling tot het pieken bij “normaal “snoepgedrag. Daardoor een echt verantwoord tussendoortje.

Sport
Goede herstelreep na zware inspanning vol energie uit eiwitten, onverzadigd vet, natuurlijke suikers en boordevol vitaminen en mineralen. Vele nationale topsporters  nemen de reep enthousiast mee naar kampioenschappen en trainingskampen over de hele wereld.

Smaak
Heerlijk mondgevoel door de grovere structuur, je proeft de pure ingrediënten. Knapperig door de noten, zaden en pitten en licht zoet door het gedroogd fruit en de honing.