In het kader van vaderdag binnenkort dachten wij; gehaktbal meets ‘iets voor bij de koffie’ = bliss ball! Super lekker en ook leuk om door de kids te laten maken. Daarnaast is het los van vaderdag ook gewoon een heel lekker recept!
Ingredienten
Voor 12 balletjes
- 12 medjool dadels, ontpit (dat zijn die mooie, grote, verse dadels)
- 45 gram rauwe cacaopoeder
- 70 gram ongebrande en ongezouten amandelen
- Wat kokosrasp en gepofte quinoa (die hoef je niet zelf te poffen, is te koop in de grotere supermarkten)
Bereiding
- Doe de dadels, cacaopoeder en de amandelen in een keukenmachine en laat goed mixen.
- Daarna balletjes draaien en de helft daarvan door de kokosrasp rollen. De andere helft mag door de gepofte quinoa gerold worden.
- Enjoy!
Extra info
- Deze bliss balls bevatten dus geen toegevoegde suikers en kunnen tijdens de suikerchallenge af en toe gegeten worden. We zeggen er ‘af en toe’ bij omdat dadels wel vrij veel natuurlijke suikers bevatten. Geen toegevoegde suikers dus, maar natuurlijke. Deze natuurlijke suikers zitten ‘verpakt’ in de vezels van de dadel. Hierdoor worden ze iets trager in ons bloed opgenomen dan toegevoegde suikers. Daarnaast bevatten dadels ook nuttige voedingsstoffen, dit in tegenstelling tot toegevoegde suikers.