Ben je gek op chocolade, maar wil je suikers zo veel mogelijk schrappen uit je voeding? Maak dan eens deze heerlijk brownie. Mét chocolade, mét groente, zonder toegevoegde suikers. Perfecte combinatie als je het ons vraagt.
Ingrediënten
Voor 6 porties
-
- 1/2e aubergine, geschild en in blokjes
- 1/2e courgette, in blokjes
- 150 g pure chocolade zonder suiker (+ 85% cacao), in blokjes
- 60 g kokosolie
- 90 g medjool dadels, ontpit
- 3 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 100 g gemengde noten, fijngehakt
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de aubergine en courgette op een met bakpapier beklede bakplaat en zet voor 15 minuten in de oven tot de groente gaar zijn.
- Doe de gare, warme groente in een kom en voeg de blokjes chocolade, kokosolie en dadels toe met een snufje zout. De chocolade en de kokosolie smelten door de warme groente hierdoor kun je het geheel goed met een staafmixer glad mixen.
- Is het geheel genoeg afgekoeld? Voeg dan de eieren en het bakpoeder toe en mix nogmaals met de staafmixer.
- Meng de noten door het geheel en verdeel het mengsel in een ovenschaal.
- Zet voor 20 minuten terug in de oven.