Ook aan een chococake kan natuurlijk groente toegevoegd worden!
Ingredienten
Voor 1 cake
- 1 courgette, geraspt
- 3 bananen
- 4 eieren
- Een scheut havermelk
- 60 ml kokosolie, gesmolten
- 5 grote medjoul dadels, zonder pit
- 200 gr amandelmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 40 gr rauwe cacaopoeder
- Kaneel
- Snufje zout
- Gemengde noten (ongebrand en ongezouten)
- Een handje blauwe bessen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Knijp de geraspte courgette uit in een schone theedoek zodat het meeste vocht eruit is.
- Meng de bananen, eieren, havermelk, kokosolie en dadels in een blender tot een gladde massa. Meng dan in een hoge kom het amandelmeel met de bakpoeder, cacaopoeder, kaneel en het zout door elkaar. Voeg daarna de inhoud van de blender samen met de droge ingrediënten en meng tot een egaal beslag. Roer tot slot de geraspte courgette en de noten er door. Verdeel het beslag over de ingevette bakvorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.
- Laat de cake goed afkoelen voordat je het gaat snijden en garneer nog met een handje blauwe bessen.
Tips
- Super lekker als ontbijt, eventueel met een grote schep kokosyoghurt erbij! Als de cake afgekoeld is kun je hem in plakjes snijden en per portie invriezen. Zo heb je een makkelijk en voedzaam ontbijtje op een andere dag.