Falafel is voor mij een soort comfort food. Zet de tafel verder vol met plakjes tomaat, avocado, rucola, extra koriander, augurken en gegrilde groente. En bouw je eigen ‘salade’.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 400 g kikkererwten
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl chili vlokken
- 10 g verse koriander, fijngehakt
- 2 tl komijn
- 2 el citroensap
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 el havermeel
- 2 el kokosolie
Voor de salsa
- 500 g rijpe tomaten, zo klein mogelijk gesneden
- 10 g platte peterselie, fijngesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- Het sap van 1 limoen
- 1 el olijfolie
- 1 tl chilipoeder
- 1 el sesamzaadjes
Bereiding
- Doe de kikkererwten samen met de knoflook, chili vlokken, koriander, komijn, citroensap, ui, havermeel en peper en zout in een keukenmachine (of een staafmixer).
- Mix tot een grove pasta.
- Vorm er kleine platte schijfjes van en bak ze in de kokosolie rondom bruin.
- Meng alle ingrediënten samen voor de tomatensalsa en serveer samen.