• Mijn account
logo-voedingsacademielogo-voedingsacademielogo-voedingsacademielogo-voedingsacademie
  • Home
  • Voor wie
    • Business
    • Sports
    • Cases
  • Wat we doen
    • Workshops
    • Foodquiz
    • 30 dagen challenge
    • Goud op je bord
    • Goud in je hand
  • Over ons
  • Inspiratie
    • Blog
    • Recepten
  • Shop
  • Contact
✕

Gazpacho

  • Home
  • Cases
  • Recepten
  • Gazpacho
Hooikoorts; dikke pech of kun je hierin zelf iets betekenen?
12 mei 2020
Hoe komt het eigenlijk dat we niet kunnen stoppen met het eten van suiker?
29 mei 2020
Geplaatst door Marieke de Groot
Categorieën
  • Recepten
Tags

Zo lekker: gazpacho!

Ingredienten
Voor ongeveer 6 kommen

  • 750 gram verse, smaakvolle tomaten (kroontje verwijderd en in 4 stukken gesneden)
  • 1 komkommer, gehalveerd en in grove stukken gesneden
  • 1 zoete (rode) puntpaprika, zaadlijsten verwijderd en in grove stukken gesneden
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree (+/- 140 gram)
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 flinke hand verse bladpeterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Doe driekwart van de tomaten, komkommer en puntpaprika in een grote kom. Snijd de rest nog fijner en houd even apart. Voeg de gesnipperde ui en knoflook in de kom erbij, samen met het blikje tomatenpuree, het sap van de hele limoen en de olijfolie.
  • Voeg nu 300 tot 400 milliliter water toe, flink wat zwarte peper en ook een snuf zout. Zet de staafmixer erin (of doe de hele inhoud van de kom in een blender) en mix tot een gladde substantie.
  • Proef! Te heftig van smaak, dan kan er wat water bij.
  • Zet de gazpacho indien gewenst nog een uur in de koelkast zodat hij lekker fris wordt. Schenk in leuke kommetjes en garneer met de opzij gehouden tomaat, komkommer en paprika. Maak af met wat verse bladpeterselie.

 

Deel
1
Marieke de Groot
Marieke de Groot

Gerelateerde cases

4 november 2022

Falafel met tomatensalsa


Lees meer
26 juli 2022

Bloemkoolrijst met boontjes


Lees meer
7 juni 2022

Notenbrood met kikkererwtenmeel


Lees meer
✕

Categorieën

  • Blog
  • Cases
  • Recepten

Laatste berichten

  • Falafel met tomatensalsa
    4 november 2022
  • 3 manieren waarop vasten zorgt voor een helder brein
    13 september 2022
  • Waarom super stressen helpt om beter te ontspannen (met een koude douche)
    30 augustus 2022
  • Bloemkoolrijst met boontjes
    26 juli 2022
  • Wat zijn de valkuilen bij periodiek vasten (en hoe je daarmee om)?
    1 juli 2022

Neem contact op met Brenda

Brenda:
T 06 45 300 399
E brenda@devoedingsacademie.nl

Neem contact op met Marieke

Marieke:
T 06 44 515 114
E marieke@devoedingsacademie.nl

 

Locatie

Kantoor Rosmalen
Kruisstraat 58
5249 PA Rosmalen

DE VOEDINGSACADEMIE, ALL RIGHTS RESERVED Algemene Voorwaarden / Privacyverklaring
    0

    €0,00

    • Mijn account
    ✕

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?