Zo lekker: gazpacho!
Ingredienten
Voor ongeveer 6 kommen
- 750 gram verse, smaakvolle tomaten (kroontje verwijderd en in 4 stukken gesneden)
- 1 komkommer, gehalveerd en in grove stukken gesneden
- 1 zoete (rode) puntpaprika, zaadlijsten verwijderd en in grove stukken gesneden
- 1 witte ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 blikje tomatenpuree (+/- 140 gram)
- 1 limoen
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 flinke hand verse bladpeterselie
- zout en peper naar smaak
Bereiding
- Doe driekwart van de tomaten, komkommer en puntpaprika in een grote kom. Snijd de rest nog fijner en houd even apart. Voeg de gesnipperde ui en knoflook in de kom erbij, samen met het blikje tomatenpuree, het sap van de hele limoen en de olijfolie.
- Voeg nu 300 tot 400 milliliter water toe, flink wat zwarte peper en ook een snuf zout. Zet de staafmixer erin (of doe de hele inhoud van de kom in een blender) en mix tot een gladde substantie.
- Proef! Te heftig van smaak, dan kan er wat water bij.
- Zet de gazpacho indien gewenst nog een uur in de koelkast zodat hij lekker fris wordt. Schenk in leuke kommetjes en garneer met de opzij gehouden tomaat, komkommer en paprika. Maak af met wat verse bladpeterselie.