Dit notenbrood is lekker stevig en geeft je een lang verzadigd gevoel. Onder andere door de gezonde vetten uit noten. Combineer het met roomboter of hummus en eet er nog een kop zelfgemaakte soep bij voor een voedzame lunch.
Ingrediënten
Voor 12 plakken
-
- 200 g pecannoten
- 30 g gebroken lijnzaad
- 30 g pompoenpitten
- 30 g sesamzaadjes
- 30 g chiazaad
- 30 g hennepzaad
- 4 el olijfolie
- 150 g kikkererwtenmeel
- 150 g amandelmeel
- 2 el Italiaanse kruiden
- 250 ml water
- 4 grote eieren
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een grote kom en meng daarin alle ingrediënten tot een beslag. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat het beslag 10 minuten rusten.
- Giet het daarna in een met cakeblik dat je met bakpapier bekleed en zet ongeveer 45 minuten in de oven.
- Laat het afkoelen voor je het brood in plakken snijd.