Heerlijk recept voor tijdens koude dagen! Als je deze soep als lunch eet dan heb je zo al een hoop groenten binnen.
Ingredienten
Voor 6 grote kommen
- 2 uien in grove stukken
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 flespompoen in grove stukken (mag met schil) – je kunt ook kiezen voor een zakje verse voorgesneden pompoenblokjes. Neem dan +/- 1 kg aan voorgesneden pompoen
- 2 zoete aardappel, geschild en in grove stukken
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 1/2e eetlepel cayennepeper
- 1 eetlepel paprikapoeder (mag ook gerookt paprikapoeder)
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 liter kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- Ontgeurde kokosolie of olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Verhit wat ontgeurde kokosolie of olijfolie in een diepe pan. Voeg de uien en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de pompoen, zoete aardappel en alle specerijen toe. Roer alles goed door en bak 5 minuutjes mee.
- Schenk de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan een halfuur zachtjes doorkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Schenk de kokosmelk door de soep en verwarm het geheel nog even door.
- Breng de soep op smaak met peper en eventueel een beetje zout
Tips
- Voor een vegan variant kunt je natuurlijk een goede groentebouillon gebruiken