• Mijn account
logo-voedingsacademielogo-voedingsacademielogo-voedingsacademielogo-voedingsacademie
  • Home
  • Voor wie
    • Business
    • Sports
    • Cases
  • Wat we doen
    • Workshops
    • Foodquiz
    • 30 dagen challenge
    • Goud op je bord
    • Goud in je hand
  • Over ons
  • Inspiratie
    • Blog
    • Recepten
  • Shop
  • Contact
✕

Salade peer en venkel

  • Home
  • Cases
  • Recepten
  • Salade peer en venkel
Geef je immuunsysteem een boost!
20 maart 2020
Chococake met courgette
9 april 2020
Geplaatst door Marieke de Groot
Categorieën
  • Recepten
Tags

Venkel zou wat ons betreft volop gebruikt mogen worden in de keuken. Erg lekker als extra ingrediënt door een tomatensoep, of in het geval van dit recept; gegrild door een salade!

 

Ingredienten
Voor 2 personen

 

Voor de soep

  • 1/2e venkel, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tot 3 flinke handen veldsla
  • 1/2e komkommer in fijne schijfjes (bijvoorbeeld met een kasschaaf)
  • 1/4e deel van een bosje radijsjes, in dunne plakjes
  • 1 grote rijpe peer, klokhuis verwijderd en in dunne plakken
  • Een handje walnoten (ongezouten en ongebrand)
  • 2 hardgekookte eitjes

Voor de dressing

  • Een scheutje witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 klein theelepeltje mosterd (naar eigen smaak)
  • peper en zout naar smaak

Extra nodig: bakpapier


Bereiding

  • Warm de oven voor op 180 graden. Leg de venkel verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ongeveer 1 eetlepel olijfolie en laat de venkel in de oven in 20 minuutjes gaar worden.
  • Doe de veldsla in een grote kom. Voeg de stukjes komkommer, radijsjes, peer en walnoten toe aan de sla. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg toe aan de salade. Voeg de venkel toe en meng alles nogmaals goed door elkaar. Halveer de eitjes en leg ze op tot slot nog op de salade.

 


Tips

  • Mocht je zuivel willen gebruiken dan is de combinatie met zachte geitenkaas ook erg lekker.
Deel
0
Marieke de Groot
Marieke de Groot

Gerelateerde cases

4 november 2022

Falafel met tomatensalsa


Lees meer
26 juli 2022

Bloemkoolrijst met boontjes


Lees meer
7 juni 2022

Notenbrood met kikkererwtenmeel


Lees meer
✕

Categorieën

  • Blog
  • Cases
  • Recepten

Laatste berichten

  • Falafel met tomatensalsa
    4 november 2022
  • 3 manieren waarop vasten zorgt voor een helder brein
    13 september 2022
  • Waarom super stressen helpt om beter te ontspannen (met een koude douche)
    30 augustus 2022
  • Bloemkoolrijst met boontjes
    26 juli 2022
  • Wat zijn de valkuilen bij periodiek vasten (en hoe je daarmee om)?
    1 juli 2022

Neem contact op met Brenda

Brenda:
T 06 45 300 399
E brenda@devoedingsacademie.nl

Neem contact op met Marieke

Marieke:
T 06 44 515 114
E marieke@devoedingsacademie.nl

 

Locatie

Kantoor Rosmalen
Kruisstraat 58
5249 PA Rosmalen

DE VOEDINGSACADEMIE, ALL RIGHTS RESERVED Algemene Voorwaarden / Privacyverklaring
    0

    €0,00

    • Mijn account
    ✕

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?