Venkel zou wat ons betreft volop gebruikt mogen worden in de keuken. Erg lekker als extra ingrediënt door een tomatensoep, of in het geval van dit recept; gegrild door een salade!
Ingredienten
Voor 2 personen
Voor de soep
- 1/2e venkel, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 tot 3 flinke handen veldsla
- 1/2e komkommer in fijne schijfjes (bijvoorbeeld met een kasschaaf)
- 1/4e deel van een bosje radijsjes, in dunne plakjes
- 1 grote rijpe peer, klokhuis verwijderd en in dunne plakken
- Een handje walnoten (ongezouten en ongebrand)
- 2 hardgekookte eitjes
Voor de dressing
- Een scheutje witte balsamicoazijn
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 klein theelepeltje mosterd (naar eigen smaak)
- peper en zout naar smaak
Extra nodig: bakpapier
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 graden. Leg de venkel verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ongeveer 1 eetlepel olijfolie en laat de venkel in de oven in 20 minuutjes gaar worden.
- Doe de veldsla in een grote kom. Voeg de stukjes komkommer, radijsjes, peer en walnoten toe aan de sla. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg toe aan de salade. Voeg de venkel toe en meng alles nogmaals goed door elkaar. Halveer de eitjes en leg ze op tot slot nog op de salade.
Tips
- Mocht je zuivel willen gebruiken dan is de combinatie met zachte geitenkaas ook erg lekker.