Deze tomatensoep is nóg lekkerder door de toevoeging van avocado. Ga jij hem ook uitproberen? Smakelijk!
Ingrediënten
Voor 2 grote kommen
-
- 4 grote tomaten
- 1 zoete paprika
- 3 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 witte ui, gesnipperd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blik gepelde tomatenblokjes
- 0,5 liter bouillon naar keuze (kippen- of groentebouillon)
- 1 theelepel komijn-, koriander- en milde paprikapoeder
- 1 avocado, gehalveerd en in blokjes gesneden
- Rijst room
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de tomaten en de paprika en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ongeveer 15 tot 20 minuutjes in de oven. Laat de groenten daarna even afkoelen.
- Fruit de knoflook en de ui aan in een pan met de eetlepel olijfolie. Ontvel de tomaten en de paprika en voeg die samen met de ui, knoflook, tomatenblokjes, bouillon en kruiden toe aan de blender. Mix tot een egale soep.
- Verdeel de soep over twee kommen, garneer met de blokjes avocado en eventueel een scheutje rijstroom.