Een goede voeding garandeert geen topprestaties, maar zonder een goede voeding zal een optimale prestatie onbereikbaar blijven

Welke voedingsstoffen heeft mijn lijf nodig om de sport te ondersteunen, goed te kunnen herstellen en beter te presteren? Hoe zit het met drinken en eten voor en tijdens een wedstrijd? Hoe krijg ik mijn team op een hoger niveau? Allemaal vragen (en nog veel meer) die de voedingsacademie kan beantwoorden, zowel voor individuele sporters als verenigingen.

De voedingsacademie biedt verschillende activiteiten aan op het gebied van voeding en sport. Onze workshop, foodquiz, 30 dagen challenge en individuele begeleiding worden zowel binnen sportverenigingen als organisaties aangeboden, natuurlijk aangepast aan de wensen en doelen van de deelnemers.

Bekijk hier onze menukaart

Kijk voor meer informatie bij ‘wat we doen’.

Vragen? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder.

Referenties

  • Heel erg bedankt voor jullie hulp de afgelopen maanden, mede dankzij jullie heb ik dit weekend het NK sprint mogen rijden. In de zomer zag het er niet naar uit dat ik dat zou kunnen halen. Op het NK heb ik beter gereden dan dat ik had durven dromen, 3 persoonlijke records en een 8e plaats in het eindklassement. Dank jullie wel!
    - Ju-Lin de Visser, langebaan schaatsster

  • De wijze, prettige lessen van Marieke en Brenda
    De Basketball Academy Den Bosch maakt al de nodige jaren graag gebruik van de kennis en diensten van haar goede naaste buur, de Voedingsacademie. Beiden huizen we op het sportplein rond de Maaspoorthal in Den Bosch, waar zoveel topsporters ‘kind aan huis’ zijn. Daar werken ze intensief aan hun topsportieve toekomst, waarbij – het mag bekend zijn – een afgewogen, gezonde voeding van het grootste belang is. Een keer per jaar roepen wij van de Basketball Academy haar spelers en hun ouders bijeen voor een avond waarop Marieke of Brenda hen de geheimen van een doordacht voedingspatroon uit de doeken doet. Het verhaal van koolhydraten, verzadigde en onverzadigde vetzuren, calorieën, suikers en proteïnes en de zin en onzin van energiedrankjes, creatine en supplementen. Is het lastig het jonge basketbalvolk al te overtuigen van de meerwaarde van hun waardevolle tips, dat geldt zeker niet voor hun ouders. Zij bestoken Marieke en Brenda op zo’n avond ook met vragen. En maken ook op grote schaal gebruik van de mogelijkheid om vervolgens in een persoonlijk consult nog wat dieper op de materie in te gaan. En het voorgestelde eetpatroon van de gewenste, persoonlijke kanttekeningen te voorzien. En dat daar behoefte aan is wordt snel duidelijk. Net zoals klaar wordt dat de toegankelijke wijze waarop Brenda en Marieke hun lessen verpakken, door met name de ouders van onze jonge talenten als uitermate prettig ervaren wordt. Hun reacties spreken wat dat betreft, boekdelen. We hopen nog heel wat jaren ons voordeel te kunnen doen met de prima wijze, waarop de dames van de Voedingsacademie onze topbasketballers-in-den-dop en hun ouders duidelijk maken dat voor een beloftevolle carrière meer nodig is dan een portie talent, doorzettingsvermogen en mentale kracht. Een gezond voedingspatroon dus!
    Met dank voor de jarenlange, prettige samenwerking
    - Jules Spijkers, Basketball Academy Den Bosch

Zij gingen je voor