bedrijven-brenda-01

Voor bedrijven

Energieke collega’s geven jouw bedrijf energie.

De voedingsacademie helpt collega’s te ontdekken welke voeding verzadigd, zodat je niet elk uur de keukenkastjes open trekt op zoek naar eten. En hoe je je eigen vetreserves inzet als brandstof. Zo ervaar je méér energie en een helder hoofd. En dan niet méér energie uit een oranje drankje, maar vanuit jouw eigen lichaam.

Naast meer energie en vitaliteit binnen jouw bedrijf, groeit bovendien de betrokkenheid en het teamgevoel onder collega’s. Door samen een nieuwe stap te zetten naar een energieker leven.

De voedingsacademie heeft inmiddels meer dan 80 bedrijven persoonlijk geholpen om het onderwerp vitaliteit op de kaart te zetten. Met fittere medewerkers als resultaat. Zowel bedrijven in de bouw als de IT, en alles er tussen in. Met enthousiasme, expertise en op een persoonlijke manier.

 • Het was tijd voor vitaliteit; zo hebben wij met ons personeel vanuit stichting Het Berenhuis een aantal workshops gevolgd bij Brenda en Marieke. Inspirerende en praktische sessies over voeding, gezonde darmen en het immuunsysteem. Ook gaven wij onze collega’s het boek Vast Wel! cadeau. Dat viel in goede aarde.

  Een maand later hebben we de 30 dagen challenge gedaan. Iedereen pikte er zelf een paar challenges uit waarmee ze aan de slag gingen. We werden begeleid via video’s, recepten en een appgroep waarin we makkelijk vragen konden stellen en elkaar bleven enthousiasmeren. Zo hebben we het tot een goed einde gebracht. Het gemiddelde energieniveau van de groep ging omhoog van een 6,6 naar een 7,9, en men ervaarden een minder opgeblazen buik, betere nachtrust, gewichtsverlies en een vrolijker gevoel. Het was - naast ongelooflijk leuk en leerzaam - ook een grote bijdrage aan een stevig teamgevoel. Wij hebben ervan genoten!
  Mathelijne Smids-Verbakel
  Directeur - Bestuurder Kinderopvang Berenhuis
 • De ruim 30 medewerkers bij Foodvalley NL in Wageningen zijn dagelijks bezig met eten. In 2050 moet het voedselsysteem voedselzekerheid bieden aan tien miljard mensen wereldwijd. Lekker, betaalbaar, gezond en duurzaam voedsel, geproduceerd met respect voor dieren en onze planeet. Het is een grote uitdaging, maar wel een die haalbaar is als we samen de toekomst van voedsel vormgeven. Daar werken wij dagelijks aan bij Foodvalley NL.

  Daarom vonden wij het ook zo leuk om met de voedingsacademie de FOODquiz te organiseren; kennis en humor in een spelvorm. We hebben veel gelachen met elkaar!

  Bij Foodvalley NL werken veel voedingsdeskundigen en een aantal internationale collega’s. De voedingsacademie stemde de quiz dan ook volledig op ons af en maakte de vragen moeilijker én in het Engels. Onderwerpen als darmgezondheid en voeding voor een optimaal energieniveau kwamen voorbij. Zowel de kennis als de praktische kant. Het winnende team was heel blij met hun prijs: het boek ‘Vast wel!’
  Leontine Stemerdink
  Events & Internal Communication - Foodvalley NL
video

Workshop en FOODquiz

Hoe we dit doen, jouw bedrijf meer energie geven?

Met inspirerende, interactieve kennissessies over voeding, je vetverbranding en de kou.

We leggen de link tussen wat je eet, je darmgezondheid, energieniveau, een helder brein en hormonen. Bijvoorbeeld in de vorm van een workshop of een foodquiz waarin je het in een paar quizrondes in teams van vier à vijf personen tegen elkaar opneemt.

Bovendien maken we het praktisch, zodat je na afloop van de kennissessie ook weet hoe je een gezonde leefstijl combineert met een drukke baan, een gezin of een andere situatie die veel van je vraagt.

Dat kan namelijk. Echt.

Een workshop of FOODquiz duurt ongeveer 1,5 uur en kost €725. Bij meer dan 25 deelnemers voor een FOODquiz komen Brenda en Marieke samen. De kosten komen dan uit op €995. Alle prijzen zijn excl. BTW en €0,28 reiskosten per kilometer.

Onze challenges

Leuk al die kennis, maar je wil natuurlijk ook ervaren hoeveel meer energie je kunt krijgen. Gewoon thuis, op jouw eigen tijd.

Dus na een interactieve kennissessie  onderzoek en ervaar je met praktische challenges van twee tot vier weken wat voeding, vasten of de kou voor je doen. We zien het energieniveau van de deelnemers aan deze challenges omhoog gaan van een 6,9 gemiddeld, naar een 8,0. Bovendien horen we terug dat men gewicht verliest, meer rust ervaart in de darmen, meer ontspanning en niet langer de hele dag door honger.