Partners-1

Partners van de voedingsacademie

De voedingsacademie helpt je op weg naar meer energie en vitaliteit. Met voeding, vasten en de kou als vertrekpunt. Dat is onze focus.

Maar het veld van vitaliteit reikt verder dan dat. Daarom werken we samen met partners. Stuk voor stuk mensen en organisaties die onze waarde begrijpen en die samen met ons uitdragen. Zodat jij verder kunt komen dan je ooit had gedacht.

Full Potential Institute - transformaties binnen organisaties

Samen met Michiel Kamma en Monique Janssen van het Full Potential Institute, verzorgen wij de Full Potential Week.

De Full Potential Week is een game-changer die het succes van jouw organisatie duurzaam vergroot. En jou als professional helpt om de disbalans in alle facetten van jouw leven te herstellen. Zodat je leeft en werkt vanuit jouw grootst mogelijke toegevoegde waarde.

Want niemand is gebaat bij werken op halve kracht. Het is tijd voor de volle inzet van onze potentie. Vitaliteit in plaats van stress. Een heldere koers in plaats van geleefd worden.

Isimila - ijstraining en ademhaling

De ijsbad workshops van Bart Dankers staan garant voor een bijzondere ervaring.

Zelf had Bart jaren last van heftige kou-aanvallen. Zijn inwendige ‘kachel’ werkte niet, waardoor zelfs een kort uitstapje naar buiten al voor grote problemen kon zorgen. Dat alles veranderde door ijstrainingen bij Wim Hof. Met de juiste spirit, energie en kennis begeleidt Bart nu zelf mensen met krachtige ademhalingsoefeningen en de kou.

Vrouwencirkel - opstellingen

Janneke worstelde zelf jarenlang met reuma. Van haar artsen hoorde ze dat ze daardoor beter niet meer kon hardlopen. Ze luisterde niet naar de dokter maar wel naar het stemmetje in zichzelf die haar vertelde dat ze liever hardloper dan patiënt was. Ze liep marathons en is gek op ademhalingsoefeningen, koude training en voeding. We kunnen het dus wel met elkaar vinden.

Met vrouwencirkel helpt Janneke je middels opstellingen bij het doorbreken van patronen en het bevrijden van oude pijnen. Ook als het op patronen aankomt die onder eetgedrag schuil gaan.

Sportrusten - hardlopen en rustig ademhalen

Koen schreef meerdere boeken over onder andere trainen op hartslag, kou, ademhaling, vogels kijken en een marathon lopen. Via het platform Sportrusten helpt hij mensen topfit te worden met een glimlach.

In samenwerking met dit inspirerende platform maakten wij twee online programma’s over periodiek vasten en hardlopen. Een mooie combinatie.

Een fit lichaam begint bij een goed herstel. Wil jij weten welke ademhalingsoefening bij je past? Klik dan even hier.

Bodyhoop en FitGirl - hoepelen

Angelique Hulst van Bodyhoop.nl en FitGirl.nl helpt vrouwen die een plattere buik, een sterke rug en gespierde billen willen in weinig tijd per dag. Met korte full body workouts en programma’s waar je fit, sterk en blij van wordt. Want als het leuk is om te doen en ook nog eens niet zoveel tijd kost, is jouw gezonde levensstijl makkelijk vol te houden.

Zelf zijn we inmiddels ook gegrepen door het hoepelen; een laagdrempelige manier om je buikspieren en rug te versterken. En eentje om vrolijk van te worden. In samenwerking met Bodyhoop co-creëren we online programma’s rondom thema’s als voeding, hormonen en gedragsverandering.

Personal Health Clinic - praktijk voor leefstijlgeneeskunde

Rachelle heeft ondervonden hoe de aanpak van gezondheidsklachten in het huidige zorgstelsel niet toereikend is. Zowel als arts als persoonlijk.

Klachten krijgen een label en als de protocollaire behandeling – veelal symptoombestrijding – niet het gewenste effect heeft, dan zul je er mee moeten leren leven. Zo ging Rachelle 20 jaar lang door het leven met hoofdpijnklachten. Een studie geneeskunde bracht vooral het inzicht dat er medisch gezien niks mis met haar was. Maar wat dan wel?

Door zelfonderzoek en nieuwsgierigheid kreeg ze inzicht en kennis over voeding, slaap, leren luisteren naar haar lichaam, meditatie, werken aan ongezonde relaties, het leren doseren van inspanning en ontspanning en het doorbreken van familiepatronen. Het resultaat? Gezondheid zonder belemmeringen.

In samenwerking met Rachelle verzorgen wij praktische recepten om mensen te ondersteunen op hun pad naar gezondheid.

Oerfit - praktijk voor leefstijlgeneeskunde

Edward is gezondheidswetenschapper. Hij leest in zijn vrije tijd het liefst Pubmed – een databank met wetenschappelijke artikelen – en is gek op periodiek vasten en buitensporten.

Als kPNI therapeut in zijn praktijk Oerfit begeleidt hij mensen vanuit leefstijl naar gezondheid. Bovenal is Edward onze schrijf-sparringpartner. Hij was gastschrijver en ‘mee-lezer’ van ons boek Vast Wel!, en het volgende mooie gezamenlijke project ligt al op ons te wachten.

Je leefstijl als medicijn - hét leefstijl platform

In 2015 tikte de weegschaal van Wim Tilburgs 125 kilo aan. Hij startte met het eten van onbewerkt voedsel, schrapte ‘snelle’ koolhydraten, voegde meer gezonde vetten toe en kon binnen twee dagen stoppen met insuline spuiten. Hij besloot zijn verhaal te delen. En met succes.

Inmiddels heeft Wim het platform Je Leefstijl als Medicijn opgericht waarin hij mensen helpt weer baas te worden over hun eigen gezondheid. Je vindt er informatie over bijvoorbeeld diabetes, reuma en migraine.

De voedingsacademie is trots lid van het team. Wij schrijven verdiepende blogs over voeding en periodiek vasten, en delen recepten.