video-brenda-marieke

Brenda & Marieke

De voedingsacademie is fan van voeding, periodiek vasten, kou, ademhalingsoefeningen, avontuur, hardlopen en survival runnen.

De voedingsacademie is in 2007 opgericht door Brenda. Origineel als diëtistenpraktijk met uiteindelijk acht locaties. In 2017 is Marieke aangesloten als diëtist en twee jaar later als mede-eigenaar.

Na de opleiding Voeding en Diëtetiek ging het onderzoek verder naar orthomoleculaire therapie volgens de kPNI én de intermittent living coach opleiding. De koers veranderde van één-op-één begeleiding op doorverwijzing van de huisarts, naar het inspireren van grote groepen voor hun gezondheid.

In 2021 verscheen het boek Vast Wel! van Brenda en Marieke. Over hoe minder vaak per dag eten je meer energie geeft.

Brenda schreef eerder twee sportkookboeken met Erik te Velthuis. Kok en manager topsportrestaurant van Papendal. Zonder Brenda zou de voedingsacademie waarschijnlijk niet verder zijn gekomen dan een enkele workshop per jaar. Met haar kennis en ervaring weet ze van bedrijven vrienden te maken en van collega’s ambassadeurs. Daarnaast bakt ze de lekkerste bananenbroden met groente en beklimt ze graag in bikini besneeuwde bergtoppen in Polen. À la Wim Hof.

Marieke is een kei in het simpel uitleggen van moeilijke dingen. Ze zit het liefst met een kop versgemalen koffie bij de haard; te schrijven, onderzoeken, lezen, naar buiten kijken en weer te schrijven. Met haar enthousiasme krijgt ze zelfs de meest sceptische mensen aan de soep als lunch. En in haar keuken vind je altijd borrelende potten kefir, gefermenteerde groente of slowcook gerechten. In de winter rent ze naar natuurwater voor een winterse dip, om daarna weer terug te ‘runnen’.

Vast wel!
Hoe minder vaak eten je meer energie geeft.

Goed nieuws! Sinds kort kan bijna iedereen dagelijks naar de supermarkt. Als we dat willen tenminste, want we kunnen ook sushi afhalen, een pizza laten bezorgen of ons kwaad maken op een broodje to go. En ja, sinds kort… want als we de menselijke geschiedenis in een uur zouden uitdrukken dan leven we pas drie tiende seconde in deze overvloed.

Maar er is ook minder goed nieuws. Want in diezelfde korte tijd van overvloed heeft Nederland er ook bijna tien miljoen chronisch zieken bijgekregen. En dan gaan we voor het gemak nog even voorbij aan alle mensen die moe en prikkelbaar zijn. En daarmee hebben we niet alleen méér eten, maar ook méér problemen gekregen. Dus hoe halveer je jouw buikvet en verdubbel je jouw energie?

Met Vast wel! ontdek je de magie van periodiek vasten. Je leert hoe je door minder vaak te eten, nuchter te bewegen en anders te ademen juist méér energie krijgt. En dat is nog maar het begin…